Жан Mоне модул за Европско монетарно право садржи три предавања и један тренинг који ће се одржавати у року од 40 наставних часова у току једне академске године и очекује се да ће на овим курсевима учествовати око 20 студената. Предавања се одржавају на Правном факултету Универзитета у Нишу у марту, априлу и мају академске 2020/2021, 2021/2022. и 2022/2023. године. Модул се састоји из 40 часова предавања, организованих у двочасовне блокове (укупно око десет недеља). Студенти након успешно реализованих свих наведених активности добијају Сертификат Универзитета у Нишу о завршеном MONELA модулу који представља легитиман документ и верификује додатно знање кандидата.

НАСТАВА НА ЖАН МОНЕ МОДУЛУ ЗА ШК. 2020/2021. ГОДИНУ

СВЕЧАНA ДОДЕЛA СЕРТИФИКАТА ПОЛАЗНИЦИМА ЖАН МОНЕ МОДУЛА ЗА ЕВРОПСКО МОНЕТАРНО ПРАВО

У петак, 15.10.2021. године у 14.00 сати у великој сали Универзитета у Нишу обележени су "Ерaзмус дани" у оквиру прослaве програма Еразмус+ и додељени су сертификати полазницима прве генерације „Жан Mоне модула за Европско монетарно право/Јean Monnet Module for European Monetary Law“, који се реализује на Правном факултету у Нишу од стране проф. др Срђана Голубовића и доц. др Марка Димитријевића. Фотогалерију погледајте на следећем линку

ОБАВЕШТЕЊЕ О ФИНАЛНОМ ТЕСТУ

Љубазно се обавештавају сви полазници Жан Моне Модула за Европско монетарно право за (академску 2020/2021 годину) да ће полагање финалног абц теста за проверу знања бити одржано у петак, 11.06.2021. године од 17 часова.

Жан Моне округли сто "Монетарни спорови у праву ЕУ"
(четвртак, 20.05.2021. у 13 часова, онлајн Правни факултет Универзитета у Нишу)

Љубазно обавештавамо све заинтересоване студенте основних, мастер и докторских студија права, дипломиране правнике и јавност да ће у четвртак, 20.05.2021. године у 13 часова на Правном факултету Универзитета у Нишу бити одржан онлајн округли сто Жан Моне модула за Европско монетарно право под називом "Монетарни спорови у праву ЕУ" (у оквиру кога ће се размотрати питања везана за природу и општа и посебна обележја монетарних спорова у праву ЕУ, процесну легитимацију Европске централне банке, монетарну јурисдикцију Европског суда правде и анализирати најзначајнији монетарни спорови из праксе Европског суда правде). Узимајући у обзир ситуацију проузроковану пандемијом COVID-19 и обавезну примену епидемиолошких мера за заштиту живота и здравља, округли сто ће бити реализован онлајн путем ZООМ платформе која ће бити бесплатна за учеснике. Сви учесници округлог стола добиће сертификате о учествовању.


АГЕНДА - 20.05.2021. - ZOOM ПЛАТФОРМА

ЛИНК - ZOOM ПЛАТФОРМА - 20.05.2021. 13h

ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА ПОЛАЗНИКА ЖАН МОНЕ МОДУЛА ЗА ЕВРОПСКО МОНЕТАРНО ПРАВО - MONELA

РАСПОРЕД ЧАСОВА НА ЖАН МОНЕ МОДУЛУ ЗА ЕВРОПСКО МОНЕТАРНО ПРАВО ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

КОНКУРС ЗА УПИС ПРВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПОЛАЗНИКА НА ЖАН МОНЕ МОДУЛ ЗА ЕВРОПСКО МОНЕТАРНО ПРАВО

Универзитет у Нишу објављује конкурс за упис прве генерације полазника на модул “Жан Моне модул за Европско монетарно право” у школској 2020/2021. години у оквиру пројекта Жан Моне као део ЕРАЗМУС+ програма.
Рок за подношење пријава је 7. март 2021. године.

Текст конкурса “Жан Моне модул за Европско монетарно право”
Образац пријаве za “Жан Моне модул за Европско монетарно право”





 

Предавања - Монетарни спорови и Европски суд правде

Предавања - Фискална правила у ЕУ

Предавања - Право Европске централне банке

Предавања - Економско управљање у ЕМУ

Љубазно обавештавамо полазнике Модула да се материјали за предавања налазе на платформи Google Classroom којој могу приступити преко кода који је достављен електронском поштом.

Силабусе предмета за Жан Mоне модул за Европско монетарно право, полазници курса могу наћи на платформи Google Classroom. Приступ овој платформи полазници курса добиће благовремено, путем e-mail адресе.

Оставите нам Ваш e-mail и слаћемо Вам важне информације!